Aizliedz atrasties uz visu Rīgas ūdenstilpju ledus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Paaugstinoties gaisa temperatūrai, atrašanās uz Rīgas ūdeņu ledus kļuvusi bīstama, tādēļ, ņemot vērā meteorologu sniegto informāciju, no 27.februāra noteikts paaugstinātas bīstamības periods visās pilsētas publiskās vietās esošajās ūdenstilpēs.

Ar pilsētas izpilddirektora rīkojumu šajā laikā iedzīvotājiem kāpt uz ledus ir aizliegts, TVNET informēja Rīgas pašvaldībā.

Īpaši zemledus makšķernieku ievērībai pašvaldība uzsver, ka no šodienas vairs nav spēkā izņēmuma gadījumi, kad aizlieguma laikā drīkstēja atrasties uz atsevišķu ūdenstilpju ledus, piemēram, uz Juglas ezera un citur.

Rīkojuma izpildi kontrolē Rīgas pašvaldības policija. Saskaņā ar Sabiedriskās kārtības noteikumiem par prasību neievērošanu var piespriest naudas sodu līdz 71 eiro. Ja aizlieguma neievērošanas rezultātā personu glābšanas darbos tiks iesaistīti speciālie dienesti, naudas sods var sasniegt 350 eiro.

Pašvaldības policija aicina par bīstamības periodā Rīgas teritorijā uz ledus pamanītajām personām informēt policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes dežūrdaļu jebkurā diennakts laikā, zvanot uz tālruņiem 28365842 vai 67026868.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu