Lietus gaidāms arī dienā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pirmdien Latvijā palaikam līs. Pēcpusdienā Kurzemē, vakarā arī citviet valstī mākoņu kļūs mazāk.

Vēlā vakarā Kurzemes dienvidus sasniegs nākamā nokrišņu zona - lietus un slapjš sniegs.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu vējš. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +3..+7 grādiem.

Pirmdien Rīgā palaikam gaidāms lietus, pūtīs neliels dienvidu vējš, gaisa temperatūra būs +5..+6 grādi. Vakarā samazināsies mākoņu daudzums.

Laikapstākļus nosaka ciklonu darbība, atmosfēras spiediens pazeminājies līdz 748-753 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

Daudzviet valstī līst

Pirmdienas rītā Latvijā ir apmācies un daudzviet lietains laiks. Plašākā lietus zona ir Kurzemē un Zemgales rietumos, pārējā valstī vietām īslaicīgi līst, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Daudzviet ir arī dūmaka. Pūš lēns līdz mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra praktiski visā valstī +2..+4 grādi.

Rīgā apmākušās debesis, pagaidām nelīst. Pūš dienvidaustrumu vējš ar brāzmām līdz astoņiem metriem sekundē, gaisa temperatūra +4..+5 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +3,4 grādiem Alūksnē līdz +7 grādiem Liepājā, Pāvilostā un Rucavā.

1.marta augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +26 grādi Spānijas austrumu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra pirmdienas rītā -7..-10 grādu augstākajos kalnos Eiropas centrālajā un dienvidaustrumu daļā, kā arī -21 grāds Krievijas Eiropas daļas dienvidaustrumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu