Prognozē ūdens līmeņa paaugstināšanos upēs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Turpmākajās dienās Latvijas upēs gaidāma ūdens līmeņa paaugstināšanās, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra hidrologi.

Pagājušās diennakts laikā Daugavā daudzviet notikusi ledus sakustēšanās, šodien ledus sega vai ledus sega ar lāsmeņiem un izskalojumiem saglabājusies Polockas-Piedrujas posmā un pie Pļaviņām. Savukārt pie Daugavpils bija vērojama bieza ledus iešana un paliku piesalas. Paliku piesalas saglabājušās arī pie Vaikuļāniem un Jēkabpils, bet pie Zeļķiem ūdens ir brīvs no ledus.

Ledus sega ar lāsmeņiem joprojām ir Pededzē. Pārējās upes ir pārsvarā brīvas no ledus, tik vietām gar krastiem ir ledus paliku piesalas. Ogrē pie Lielpeču un Ogres novērojumu stacijām un Gaujā pie Velēnas gar krastiem ir novērojami ledus krautņi.

Arī turpmākajās dienās turpināsies pakāpeniska ledus sairšana un ledus iešana atsevišķos upju posmos.

Pēdējās diennakts laikā novērotas ūdens līmeņa svārstības - tas upēs gan paaugstinājies, gan arī pazeminājies ar dažādu intensitāti. Daugavas baseina upēs Latgalē ūdens līmenis paaugstinājies ar intensitāti 1-11 centimetri, bet Daugavas pietekās Ogrē, Lielajā un Mazajā Juglā ūdens līmenis ar tādu pašu intensitāti pazeminājies.

Gaujā pie Velēnas ūdens līmenis pazeminājās par 32 centimetriem, bet Valmieras - Siguldas posmā, kā arī tās pietekās Tirzā, Palsā, Vaidavā un Amatā ūdens līmenis cēlās ar intensitāti 2-5 centimetri diennaktī.

Lielupē un tās pietekās, kā arī Kurzemes upēs ūdens līmenis pārsvarā pazeminājās par 1-15 centimetriem diennaktī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu