Lielākajā daļā upju turpinās ūdens līmeņa paaugstināšanās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lielākajā daļā Latvijas upju aizvadītās diennakts laikā turpinājusies ūdens līmeņa paaugstināšanās, un šis process turpināsies arī nākamajās dienās, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra hidrologi.

Daugavā ūdens līmeņa paaugstināšanās intensitāte bijusi 4-39 centimetri, turklāt

ledus iešanas dēļ ir krasas ūdens līmeņa svārstības.

Ja pie Piedrujas ūdens līmenis pazeminājies par 33 centimetriem, pie Krāslavas tas cēlies par 309 centimetriem. Daugavas pietekās ūdens līmenis paaugstinājies par 3-44 centimetriem, visstraujākā ūdens līmeņa celšanās novērota Lielajā Juglā pie Zaķumuižas - 44 centimetri diennaktī.

Patlaban palienes ir applūdušas Aiviekstē un Lielajā Juglā.

Lielākā daļa upju arī ir brīvas no ledus,

vietām tikai saglabājušās nelielas ledus paliekas, bet Ogrē pie Ogres novērojumu stacijas gar krastiem ir ledus krautņi.

Strauja ūdens līmeņa celšanās novērota arī Kurzemē - Ventā līmenis paaugstinājies par 25-58 centimetriem diennaktī, bet Bārtā - par 23-33 centimetriem.

Hidrologi prognozē, ka ūdens līmeņa celšanās turpmākajās dienās turpināsies un palielināsies arī Aiviekstes un Lielās Juglas palieņu applūdums. Daugavā norisināsies ledus sairšanas process, no Piedrujas līdz Jēkabpilij turpināsies ledus iešana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu