8.martā gaidāms rekordsilts, bet vējains laiks

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijai no rietumiem tuvojas siltas gaisa masas, un svētdien gaisa temperatūra var sasniegt +13 grādu, kas būtu jauns 8.marta siltuma rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra un «Global Forecast System» informācija.

Sestdiena būs pārsvarā apmākusies, naktī vēl daudzviet gaidāmi nokrišņi, dienā vietām nedaudz smidzinās. Pūšot lēnam līdz mērenam dienvidrietumu vējam, gaisa temperatūra pēcpusdienā pakāpsies līdz +3..+8 grādiem.

Sagaidāms, ka svētdien valsts rietumu un centrālajā daļā mākoņi izklīdīs, kas ļaus saulei sasildīt gaisu. Valsts centrālajā daļā gaisa temperatūra var sasniegt pat +13 grādu, un līdz šim 8.martā Latvijā nav bijis par +11 grādiem siltāks laiks. Sagaidāms, ka augstākā gaisa temperatūra svētdien būs valsts vidienē - Mērsragā, Jūrmalā, Rīgā, Dobelē, Jelgavā un Bauskā.

Savukārt vēsākā svētdiena gaidāma pretvēja piekrastē - pūšot brāzmainam dienvidrietumu vējam, Kurzemes rietumu piekrastē un Ziemeļvidzemes piekrastē gaisa temperatūra, visticamāk, nepārsniegs +5 grādus. Vēja ātrums brāzmās 8.martā sasniegs 12-17 metru sekundē, vējainākais laiks būs Rietumlatvijā.

Nākamnedēļ gaisa temperatūra dažās dienās var pakāpties līdz +11 grādiem, bet naktīs piesals. Nokrišņu, visticamāk, būs maz, un brīžiem pūtīs spēcīgs vējš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu