Pirmā Latvijas gurķu raža veikalos nonāks nedēļas nogalē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Nedēļas nogalē Latvijas veikalos būs pieejama pirmā vietējā šā gada gurķu raža, pastāstīja aptaujātie dārzeņu audzētāji.

Dārzeņu audzētāju kooperatīvās sabiedrības «Baltijas dārzeņi» valdes loceklis Jānis Bušs teica, ka pirmā kooperatīva gurķu raža veikalos būs pieejama jau Sieviešu dienā, 8.martā. «Katrai sievietei pa gurķim nesanāks, bet nadzīgākajām tiks,» sacīja Bušs.

Savukārt «Baltijas dārzeņu» tomāti veikalos būs pieejami aprīļa sākumā. «Pagaidām uz ķekara ir pirmie zaļie bumbuļi, bet gatavi būs aprīļa sākumā,» sacīja Bušs.

Arī «Baltijas dārzeņu» biedra «Sabiedrības Mārupe» valdes loceklis Kaspars Brunovskis apstiprināja, ka pirmā uzņēmuma gurķu raža veikalos varētu būt pieejama nedēļas nogalē.

Savukārt dārzeņu audzētāja «Rītausma» pārstāve Lāsma Bekina sacīja, ka pirmā «Rītausmas» gurķu raža ienāksies apmēram pusotru nedēļu vēlāk nekā sākotnēji bija plānots un tirdzniecībā varētu būt pieejama ne ātrāk par 20.martu. «Pirmie gurķi tiks lasīti ap 15.datumu [martu] ne ātrāk. Iespējams, jā [20.martā] būs pieejami tirdzniecībā,» sacīja Bekina, piebilstot, ka sākotnēji gurķi varētu būs pieejami nelielā daudzumā.

Pirmie gurķi būs pieejami «Maxima Latvija» veikalos

Informējam, ka jau šajās brīvdienās «Maxima Latvija» lielākajos veikalos iedzīvotājiem būs iespējams iegādāties pirmos pavasara ražas gurķus, kas audzēti Latvijā.

Pirmie vietējie gurķi tirdzniecībā būs pieejami trijos lielākajos veikalos - Rīgā, Ulmaņa gatvē 88a, Slokas ielā 115 un Deglava iela 67. Taču marta otrajā pusē vietējie gurķi būs nopērkami arī pārējos «Maxima Latvija» veikalos visā Latvijā.

«Mūsu pircēji ļoti gaida brīdi, kad «Maxima Latvija» veikalos tirdzniecībā parādīsies vietējie dārzeņi. Savukārt vietējie gurķi vienmēr bijuši kā pirmie pavasara vēstneši uz gardēžu galda. Tādēļ arī prognozējam, ka šos pirmos vietējos gurķus pircēji veikalos izpirks diezgan ātri,» norāda «Maxima Latvija» Komunikācijas vadītājs Jānis Beseris.

Gurķu cena «Maxima Latvija» veikalos būs 4,79 eiro par vienu kilogramu. Šie gurķi audzēti SIA «Mārupes Siltumnīcas» siltumnīcās, kas ir lielākais zemstikla dārzeņu audzētājs Latvijā.

Jau vēstījām, ka pirmās Latvijas gurķu ražas šogad ir gaidāmas marta pirmajā pusē, savukārt tomāti - aprīļa vidū.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu