Garkalne plāno atļaut kailcirtes un apbūvi Pierīgas mežos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mežs; ilustratīvs foto.
Mežs; ilustratīvs foto. Foto: Evija Trifanova/LETA

Garkalnes novada dome publiskai apspriešanai nodevusi teritorijas plānojuma grozījumus, kas paredz likvidēt meža aizsargjoslu aptuveni 500 ha lielai platībai ap Rīgas pilsētu un dodot iespēju Rīgas pašvaldības SIA «Rīgas meži» veikt kailcirtes un plānot apbūvi savā īpašumā esošajos Pierīgas mežos ap Baltezera ciemu, Bergiem, Bukultiem, Priedkalni, Sužiem un vērtīgās meža teritorijās ap Lielo un Mazo Baltezeru.

Iedzīvotājiem ir tiesības līdz 15.martam Garkalnes domē iesniegt savu viedokli par plānotām izmaiņām.

Biedrības «Par brīvu Lielā Baltezera krastu» vadītājs Artūrs Priede uzskata, ka kailcirtei izvēlētās teritorijas rada aizdomas par jaunu apbūves zemesgabalu izveidi uz Rīgas pilsētai piederoša meža rēķina.

Atbilstoši Garkalnes teritorijas plānojuma grozījumu 1.redakcijai tiek piedāvāts samazināt meža aizsargjoslu ap Rīgas pilsētu aptuveni 500 ha platībā. Daļu no šīm teritorijām paredzot kailcirtēm 2 ha un 5 ha platībā. Citās meža teritorijās atļaujot veikt apbūvi – ar sportu un rekreāciju saistītus objektus, transporta infrastruktūras objektus, mežaparkus, velotrases, slēpošanas trases.

«Ņemot vērā kā «rekreācijas objekti» Jūrmalā pārvēršas par dzīvokļu mājām, nav šaubu, ka šāda shēma tiek plānota arī šeit», pārliecināts ir A.Priede. «Jo savādāk meža aizsargjoslas likvidāciju un kailcirtes varēja paredzēt arī citās daudz nomaļākās vietās».

«Dīvaini, ka mežu aizsargjoslu un kailciršu iniciatīva nāk no Rīgas pašvaldības uzņēmuma «Rīgas meži», kura publiski savā stratēģijā apņemas ievērot vides aizsardzības un meža ekosistēmas uzturēšanu» norāda A.Priede.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu