Vidzemi no jauna pārklājusi neliela sniega sega, bet rīt jau sola +13

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Naktī uz sestdienu daudzviet Vidzemē no jauna izveidojusies neliela sniega sega, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Šodien Latvijā būs pārsvarā apmācies laiks, daudzviet gaidāms neliels īslaicīgs lietus. Savukārt jau rīt, 8.martā, gaidāms līdz +13 grādiem silts laiks.

Sestdienas rītā Skrīveros, Priekuļos, Alūksnē un Zosēnos bija 1-3 centimetri sniega.

Daļā Austrumlatvijas iepriekš sniga naktī uz ceturtdienu, bet nedēļas sākumā stipri sniga daļā Kurzemes un vietām Zemgalē. Sniega sega gan bija īslaicīga – tā ātri nokusa.

Sestdien vietām nedaudz līs, Kurzemē pastiprināsies vējš

Sestdien Latvijā būs pārsvarā apmācies laiks, daudzviet gaidāms neliels īslaicīgs lietus.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, kas Kurzemē brāzmās pastiprināsies līdz 14-18 metriem sekundē. Gaiss iesils līdz +3..+7 grādiem.

Rīgā starp mākoņiem izsprauksies daži saules stari un nedaudz īslaicīgi līs. Pūšot mērenam dienvidu vējam, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +7 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklona ziemeļu mala un ciklona dienvidaustrumu perifērija. Atmosfēras spiediens ir 769-772 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Svētdien Latvijā gaidāms līdz +13 grādiem silts laiks

Jau ziņots, ka svētdien Latvijā gaidāms līdz +13 grādiem silts laiks.

Sniegs nokusīs, vienīgi dažviet Vidzemes augstienē tas var saglabāties.

Tuvākajās divās nedēļās kopumā gaidāms siltāks un sausāks laiks nekā parasti martā, tomēr šopavasar vēl iespējami sniegputeņi, prognozē «Global Forecast System».

Marts Latvijā bieži vien ir gada sniegotākais mēnesis, nereti snieg arī aprīlī, retāk – maijā, bet pavisam reti snieg vēl arī jūnijā.

Maksimālā gaisa temperatūra Eiropā +22..+25

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +1,0 grāda Daugavpilī līdz +5,2 grādiem Alūksnē.

6.marta augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +22..+25 grādi Portugālē un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra sestdienas rītā -10..-13 grādu Somijas ziemeļos un augstākajos kalnos Eiropas centrālajā un dienvidaustrumu daļā, kā arī -21 grāds vietām Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu