8.marta siltuma rekordi pārspēti gandrīz visā Latvijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pavasarīgi spīdot saulei, 8.marta maksimālās gaisa temperatūras rekordi šodien pārspēti gandrīz visā Latvijā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas (LVĢMC) centra novērojumi.

Pēc jaunākās informācijas, vissiltākais šodien bijis Kolkā, kur gaisa temperatūra sasniegusi plus 14,1 grādu, kā arī citviet Rīgas jūras līča piekrastē no Kolkas līdz Carnikavai un Zemgalē.

Savukārt visvēsākais gaiss šodien bijis atklātās jūras piekrastē - Liepājā, Pāvilostā un Ventspilī, kur gaiss iesilis attiecīgi līdz plus 7,6, plus 8,9 un plus 6,9 grādiem, piekāpjoties līdzšinējiem 8.marta gaisa temperatūras rekordiem.

Kā ziņots, līdz šodienai Latvijas 8.marta siltuma rekords bija plus 10,8 grādi.

Savukārt rīt gaiss vairs nebūs tik silts, turklāt no rīta un dienā daudzviet nedaudz līs. Pūtīs dienvidrietumu, dienvidu vējš, nakts sākumā brāzmās tas vietām sasniegs 15-17 metru sekundē lielu ātrumu. Gaisa temperatūra naktī būs no plus 1 līdz plus 5 grādiem, bet dienā - no plus 4 līdz plus 9 grādiem, prognozē LVĢMC sinoptiķi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu