Šorīt dažviet liela migla; redzamība nepārsniedz 100 metru

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Otrdien, izklīstot miglai, daudzviet Latvijā uzspīdēs saule. Pievakarē, sākot no ziemeļrietumiem, vietām - galvenokārt Kurzemē - nedaudz uzlīs.

Lielā valsts daļā saglabājas migla, redzamība dažviet nepārsniedz 100 metru

Otrdienas rītā lielā Latvijas daļā, visos reģionos, saglabājas migla ar redzamību 200-900 metru, bet vietām - galvenokārt valsts dienvidaustrumos - redzamība ir pat mazāka par 100 metriem, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Nav ievērojamu nokrišņu, un vietām ir skaidras debesis. Pūš lēns dienvidu vējš, dienvidaustrumu novados ir bezvējš.

Gaisa temperatūra +2..-3 grādi. Naktī Ainažos sals sasniedza -5 grādus.

Galvaspilsētā miglains rīts, lidostā «Rīga» redzamība pēc plkst.5 bija 600 metru. Gaisa temperatūra -1..-2 grādi, pūš lēns dienvidu vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +4,1 grāda Ainažos līdz +10,9 grādiem Rēzeknē.

9.marta augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +25..+27 grādi Portugālē, Spānijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra otrdienas rītā aptuveni -10 grādi dažviet Alpos un Skandināvijā.

Otrdienas pēcpusdienā gaiss iesils līdz +9 grādiem

Otrdien, izklīstot miglai, daudzviet Latvijā uzspīdēs saule. Pievakarē, sākot no ziemeļrietumiem, vietām - galvenokārt Kurzemē - nedaudz uzlīs.

Gaisa temperatūra pēcpusdienā būs +4..+9 grādi. Pūtīs mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, Kurzemē un Vidzemē brāzmās 10-15 metru sekundē.

Rīgā migla izklīdīs, nokrišņi nav gaidāmi, var parādīties saule. Dienvidu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 11 metriem sekundē, gaiss iesils līdz +8 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklons, bet no ziemeļrietumiem tuvojas zema spiediena ieplaka un atmosfēras fronte. Atmosfēras spiediens ir 767-770 dzīvsudraba staba milimetru jūras līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu