Ar interneta tiešraides kameru novērotajā jūras ērgļu ligzdā izdēta pirmā ola

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no Dabasdati.lv webkameras

Jūras ērgļu ligzdā vakar, 9.martā, ap plkst. 16.42 ir izdēta pirmā ola, liecina «Dabasdati.lv» informācija. Olas dēšanas procesu fiksējusi pie ligzdas novietotā interneta tiešraides kamera. Kā norāda Latvijas Dabas fonda pārstāvis Jānis Ķuze, tagad ērgļu ģimenei priekšā stāv aptuveni 38 dienas ilgs perēšanas process. Šo darbu veiks galvenokārt ērgļu mamma, tomēr tai piepalīdzēs arī tēviņš.

Ķuze norāda, ka ar vienas vai divu dienu intervālu sagaidāma vēl vienas vai divu olu izdēšana. Perēšana tomēr tiek sākta jau tagad, pēc pirmās olas izdēšanas, kas nozīmē, ka arī mazuļi izšķilsies ar vairāku dienu intervālu un būs vecumā atšķirīgi.

Šogad ērgļu pāris ir ievācies jaunā ligzdā un kopš tās būvēšanas sākšanas līdz olas izdēšanai ir pagājuši tikai aptuveni divi mēneši – šajā laikā ir uzbūvēts ligzdas vainags, no pērnās zāles veidots izklājums, kā arī regulāri nests svaigu egļu zariņu pušķojums. Ērgļi ligzdas tuvumā ir regulāri pārojušies un sēdušies tās iedobumā, it kā gatavojoties perēšanai, turklāt šo «pielaikošanu» sāka laikā, kad ligzda vēl bija uzbūvēta tikai līdz pusei.

Pērn olas šā jūras ērgļu pāra ligzdā tika iedētas aptuveni marta vidū.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu