Ceturtdien pastiprināsies vējš

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien Latvijā austrumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 10-15 metriem sekundē, Kurzemes ziemeļos - līdz 17 metriem sekundē.

Debesis klās mākoņi, caur tiem blāvi spīdēs saule. Pievakarē mākoņu sega no dienvidrietumiem kļūs biezāka un vietām Kurzemē nedaudz līs.

Gaiss iesils līdz +5..+10 grādiem, valsts dienvidos - līdz pat +13 grādiem.

Arī Rīgā caur mākoņiem vāji spīdēs saule, austrumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 13 metru sekundē, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +10 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklona dienvidrietumu mala un ciklona austrumu mala. Atmosfēras spiediens no 762 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī valsts dienvidrietumos līdz 768 milimetriem ziemeļaustrumos.

Gaisa temperatūra valsts ziemeļaustrumos noslīdējusi līdz -4 grādiem

Agrā ceturtdienas rītā gaisa temperatūra Kurzemē, Zemgalē un Rīgas apkaimē ir +1..-1 grāds, savukārt pārējā Vidzemē, kā arī Latgalē gaiss atdzisis līdz -1..-4 grādiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Zemākā gaisa temperatūra reģistrēta Alūksnē.

Debesis klāj plāni mākoņi, nokrišņu nav.

Pamazām sāk pastiprināties austrumu vējš, tā ātrums brāzmās Ainažos sasniedz 11 metru sekundē.

Rīgā daļēji apmācies laiks, pūš austrumu vējš 4-8 metri sekundē, gaisa temperatūra 0..+1 grāds.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +3,6 grādiem Kolkā līdz +11,3 grādiem Skrīveros.

25.marta augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija aptuveni +20 grādu Vācijā, Polijā, Ukrainā, Rumānijā, Itālijā, Albānijā, Grieķijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra ceturtdienas rītā -24..-27 grādi Skandināvijas un Krievijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu