Lietusgāžu izraisītos plūdos Čīlē bez vēsts pazuduši desmitiem cilvēku

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Neparasti stipras lietusgāzes Čīlē ir izraisījušas plūdus, kuros gājuši bojā divi cilvēki un pazuduši bez vēsts vismaz 24, ceturtdien paziņoja iekšlietu ministra vietnieks Mamuds Aleui.

Plūdi ir bloķējuši autoceļus, pārtraukuši elektroapgādi un apdraud vairākas apdzīvotas vietas parasti sausajā Atakamas tuksneša rajonā.

Piekrastes pilsētā Čanaralā plūdi prasījuši divu cilvēku dzīvības. Trijās plūdu piemeklētās apdzīvotās vietās pazuduši bez vēsts vismaz 24 cilvēki.

Foto: AFP/LETA

Čīles valdība trešdien izsludināja ārkārtas stāvokli šajā rajonā, pakļaujot to armijas kontrolei.

Pērkona negaisi ar lietusgāzēm sākās otrdien, izraisot Kopjapo upes pārplūšanu un liekot evakuēt Kopjapo pilsētas iedzīvotājus zemes nogruvumu draudu dēļ.

Daļa pie upes dzīvojošo tika evakuēti ar helikopteriem, jo ūdens un dubļi bija bloķējuši autoceļus, tomēr daži iedzīvotāji atteicās atstāt savas mājas.

Čīles valsts vara ieguves firma «Codelco» paziņoja, ka uz laiku pārtrauc kalnrūpniecības operācijas šajā rajonā bloķēto ceļu dēļ, bet piebilda, ka plūdi nav skāruši tās vara atradnes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu