Šogad dalību Zemes stundā pieteikušas 55 pašvaldības

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Šogad dalību Zemes stundā pieteikušas 55 pašvaldības, kas ir rekordliels skaits, pavēstīja Pasaules Dabas fonda (PDF) pārstāve Arta Mellupe.

Zemes stunda tiks atzīmēta sestdien, 28.martā, uz stundu no plkst.20.30 līdz 21.30 aicinot izslēgt kādu no apgaismes objektiem.

PDF aicina arī iedzīvotājus laikā no plkst.20.30 līdz 21.30 simboliski izslēgt apgaismes objektus, apliecinot savu izpratni par klimata pārmaiņām.

Šogad Rīgā Zemes stundas laikā simboliski gaismas tiks izslēgta Brīvības piemineklim, Vanšu un Dzelzceļa tiltam, Pulvertornim, Mihaila Čehova Krievu drāmas teātra ēkai, apgaismojums tiks samazināts Latvijas Nacionālās bibliotēkas galvenajai ēkai. Akcijā piedalīsies arī Rīgas Ekonomikas augstskolas jūgendstila ēka, kura izvēlēta kā Latvijas simbols starptautiskajā Zemes stundas video.

Sestdien visi tiek aicināti apmeklēt kādu no daudzajiem Zemes stundas svētku pasākumiem, piedāvājumu klāstā ir gan vakariņas sveču gaismā, gan akustiskās mūzikas koncerti, vides izglītības darbnīcas, Zemes stundai veltītas nakts orientēšanās spēles, nakts skrējieni un daudz citas aktivitātes.

Pilns Zemes stundas dalībnieku saraksts un notikumi atrodamiwww.zemesstunda.lv.

Šogad Zemes stunda notiks jau devīto reizi. No simboliskas gaismas izslēgšanas Sidnejā tā izaugusi par pasaules vērienīgāko vides kampaņu, apvienojot simtiem miljonu cilvēku vairāk nekā 7000 pilsētās un 163 valstīs. Akcijas mērķis ir pievērst uzmanību vides ilgtspējai un aicināt padomāt par katra cilvēka ikdienas rīcību tās saglabāšanai un uzlabošanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu