Vidzemē stundas laikā kļūst par pieciem grādiem aukstāks

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdienas rītā Vidzemes piekrastē, vējam mainot virzienu, gaisa temperatūra vienas stundas laikā pazeminājusies pat par pieciem grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Ainažos plkst.8 bija +8,3 grādi, bet stundu vēlāk - vairs tikai +3,4 grādi. Gaisa temperatūra par vairākiem grādiem pazeminājusies visā Vidzemes piekrastē, kā arī citviet Vidzemes rietumos un Zemgalē, jo dienvidaustrumu vēju nomainījis rietumu vējš, kas nes drēgnumu no jūras.

Tostarp Rīgā gaisa temperatūra plkst.8 sasniedza +9 grādus, stundu vēlāk bija vairs tikai +6 grādi, un dienas gaitā gaiss atdzisīs līdz +3..+4 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Sestdienas rītā spēcīgi līst daļā Zemgales, kā arī Rīgas apkaimē. Citviet valstī vietām nedaudz īslaicīgi līst.

Sestdien valsts centrālajā daļā ilgstoši līs un kļūs vēsāks

Sestdien Latvijā palaikam līs, vietām - galvenokārt valsts centrālajā daļā - līs ilgstoši. Daudzviet gaidāma arī dūmaka.

Gaisa temperatūra būs +3..+9 grādi, Latgalē līdz +11 grādiem. Valsts centrālajā daļā diena būs vēsāka par aizvadīto nakti.

Pūtīs lēns līdz mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš, bet valsts austrumos saglabāsies dienvidu, dienvidaustrumu vējš.

Rīgā gaidāms apmācies, lietains un dūmakains laiks. Pūtīs neliels ziemeļrietumu vējš un gaiss atdzisīs līdz +3..+4 grādiem.

Pāri Latvijai stiepjas atmosfēras fronte. Gaisa spiediens ir aptuveni 760 dzīvsudraba staba milimetru jūras līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu