Laika vērotājs aprīli sola mēreni siltu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Laika vērotājs no Viļakas Vilis Bukšs prognozē, ka aprīlis šogad būs mēreni silts, bet augstāka temperatūra gaidāma mēneša beigās.

Daloties ar novērojumiem dabā, Bukšs savā blogā raksta, ka aprīlis varētu būt mērens un pārsvarā sauss. Pēc Lieldienām saulainās dienas mīšoties ar mākoņainām, vietām gaidāmi īslaicīgi nokrišņi gan lietus, gan arī sniega veidā.

Mēneša vidū laiks varētu kļūt nedaudz aukstāks, līdz 23.aprīlim skaidrās naktīs gaidāmas salnas. Uz mēneša beigām gaisa temperatūra paaugstināšoties gan līdz plus 15, vēlāk arī līdz plus 20 grādiem. Mēneša beigās arī sagaidāms, ka vairāk spīdēs saule, nokrišņi būs nelieli, kā arī ir sagaidāms pirmais pērkona negaiss.

Bukšs norāda, ka aprīlī ir vairākas nozīmīgās dienas, kad iespējams prognozēt turpmākos laika apstākļus. Piemēram, 1.aprīlis ir atbildīgs par laika apstākļiem 1.oktobrī - kāds būšot 1.aprīlis, tāds arī 1.oktobris. Savukārt, ja uz 4.aprīli skudru pūžņi ir brīvi no sniega, būšot silta vasara. Ja silta ir 7.aprīļa nakts, pavasaris būšot tāds pats, bet, ja 7.aprīlī saule spoži spīd, gaidāma vētraina vasara.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu