Dienā ilgstoši līs un pūtīs brāzmains vējš

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdien Latvijā ilgstoši līs, dienas pirmajā pusē Austrumlatvijā gaidāms arī slapjš sniegs.

Pūtīs dienvidaustrumu vējš ar brāzmām līdz 12-17 metriem sekundē. Vakarā un naktī uz otrdienu vējš kļūs stiprāks - naktī gaidāmas brāzmas līdz 22 metriem sekundē.

Gaiss iesils līdz +3..+8 grādiem, un valsts lielākajā daļā diennakts augstākā gaisa temperatūra gaidāma vakarā.

Arī Rīgā ilgstoši līs. Vakarpusē būs maz nokrišņu, un tad gaiss iesils līdz +7 grādiem. Pūtīs dienvidaustrumu vējš ar brāzmām līdz 16 metriem sekundē, bet vēlā vakarā dienvidu vēja ātrums brāzmās var sasniegt 20 metru sekundē.

Latviju no rietumiem sasniedz spēcīgs ciklons. Gaisa spiediens Kurzemē jau pazeminājies līdz 738 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī, un tas turpina kristies.

Pirmdienas rītā Latvijā ne tikai līst, bet arī snieg

Pirmdienas rītā Kurzemē un Zemgalē līst, bet vietām Vidzemē krīt slapjš sniegs, liecina meteoroloģiskā informācija.

Latgalē un Vidzemes austrumos pagaidām nav nokrišņu, gaisa temperatūra šeit 0..-1 grāds. Pārējā valstī +1..+4 grādi, Kurzemē līdz +6 grādiem.

Pūš dienvidaustrumu vējš ar brāzmām līdz 9-14 metriem sekundē.

Rīgā apmācies un lietains laiks, dienvidaustrumu vēja ātrums brāzmās sasniedz 13 metru sekundē, gaisa temperatūra ir +2 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +3,9 grādiem Zosēnos līdz +9,7 grādiem Rucavā.

29.marta augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +30..+31 grāds Spānijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra pirmdienas rītā -8..-11 grādu dažviet Alpos un Skandināvijas kalnos, kā arī -18 grādu Krievijas Eiropas daļas dienvidaustrumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu