Stiprā vēja dēļ daudzviet nav elektrības; Rīgā vējš 22 m/s nolauzis vairākus kokus

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Elektroenerģijas sadales sistēmas operators «Sadales tīkls» novērsis gandrīz visus otrdienas nakts spēcīgā vēja radītos bojājumus un atjaunojis elektroapgādi klientiem, pastāstīja uzņēmuma komunikācijas speciāliste Tatjana Smirnova.

Viņa sacīja, ka vēja ietekmē naktī elektroapgāde bija traucēta aptuveni 6500 klientiem. «Lielākie vēja izraisītie bojājumi bijuši Latvijas dienvidos, ziemeļos un ziemeļaustrumos - Ķekavas, Cēsu, Piebalgas, Aizkraukles, Ogres un Jelgavas novados,» teica Smirnova.

Viņa norādīja, uzņēmuma darbinieki naktī operatīvi strādājuši pie bojājumu novēršanas un no rīta turpināts darbs pie tehniski sarežģītāko bojājumu novēršanas.

«Sadales tīkls» ir elektroenerģijas sadales sistēmas operators, un tā vienīgais īpašnieks ir valstij piederošā energokompānija «Latvenergo».

Stiprākās vēja brāzmas bijušas valsts centrālajos rajonos

Pagājušajā naktī spēcīgākās vēja brāzmas tika fiksētas valsts centrālajos rajonos, kur vēja stiprums bijis 16-19 metri sekundē, zināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Visstiprākais vējš bijis Dobelē un Rīgā, kur brāzmas sasniegušas ātrumu 19 metri sekundē. Ainažos vēja spēks bijis 17,6 metri sekundē, bet Priekuļos - 17,5 metri sekundē. Nedaudz virs 17 metriem sekundē brāzmas bijušas Bauskā un Rucavā. Citur centrālajos rajonos brāzmu ātrums bijis ap 15-16 metriem sekundē.

Liepājā brāzmas sasniegušas 16,3 metrus sekundē lielu ātrumu, bet Ventspilī vējš bijis mierīgāks - ap 11,7 metriem sekundē. Citur Kurzemē jūras piekrastē vēja brāzmas bijušas 12 metri sekundē.

Arī Latgalē naktī fiksētas spēcīgas vēja brāzmas - ap 12-13 metriem sekundē.

Sinoptiķi prognozē, ka šodien piekrastē vēl saglabāsies vēja brāzmas līdz 15 metriem sekundē, citur pūtīs jau mērens vējš.

Rīgā vēja nolauzti koki uzkrituši uz automašīnas un kioska

Rīgā spēcīgais vējš nolauzis vairākus kokus, no kuriem viens uzkritis uz automašīnas, bet vēl viens - uz kioska, aģentūra BNS uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Vēja nolauzts koks uzkritis uz automašīnas G.Astras ielā, bet uz kioska - Gobas ielā.

Saistībā ar vēju glābēji saņēmuši kopumā deviņus izsaukumus visā Latvijā.

Kokneses novada Bebru pagastā koks uzkritis uz dzīvojamā vagoniņa, kurā bija apmēram 60 gadus vecs vīrietis. Ugunsdzēsēji sazāģējuši nokritušo koku, izglābuši vīrieti un nodevuši viņu Neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem.

Jau ziņots, ka pirmdienas vakarā un naktī uz otrdienu Latvijas lielākajā daļā dienvidu vēja ātrums brāzmās sasniedza 15-20 metru sekundē (m/s), Rīgas ziemeļos - 22 m/s, liecina meteoroloģiskā informācija.

Elektroapgāde vēja dēļ naktī bija traucēta vairākiem tūkstošiem mājsaimniecību, galvenokārt Zemgalē un Vidzemē. Piecos rītā bez elektrības palikušo mājsaimniecību skaits bija sarucis līdz vienam tūkstotim, liecina dati akciju sabiedrības «Sadales tīkls» elektroapgādes atslēgumu kartē.

Otrdienas rītā vējš ir pierimis - dienvidrietumu vējš brāzmās pūš ar ātrumu līdz 9-14 m/s.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu