Latvijā līst un snieg, vējš brāzmās sasniedzis 22 metrus sekundē

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ceturtdienas rītā Latvijas centrālajā un austrumu daļā turpinās lietus, daudzviet Vidzemē snieg un ir izveidojusies neliela sniega sega, liecina meteoroloģiskā informācija.

Valstī arī plosās vējš. Naktī Kurzemes dienvidos - Rucavā - reģistrētas vēja brāzmas līdz 22 metriem sekundē. Stiprs vējš ceturtdienas rītā pūš Zemgalē un Latgalē. Nelieli vēja postījumi iespējami galvenokārt Latgales dienvidos.

Gaisa temperatūra piecos rītā bija no nulles daudzviet Vidzemē līdz +7 grādiem valsts dienvidaustrumos, kur kļūst vēsāks.

Rīgā apmācies un lietains laiks, gaisa temperatūra +2..+3 grādi.

Pūš ziemeļrietumu vējš ar brāzmām līdz 12 metriem sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +5,8 grādiem Alūksnē līdz +14,2 grādiem Jelgavā.

15.aprīļa augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija aptuveni +30 grādu Francijā. Zemākā gaisa temperatūra ceturtdienas rītā -9 grādi Skandināvijas kalnos un -15 grādu Vorkutā, Krievijā.

Ceturtdien vietām gaidāms pērkona negaiss un dažādi nokrišņi

Ceturtdien vietām Latvijā - ar lielāko varbūtību pēcpusdienā valsts austrumu daļā - gaidāms pērkona negaiss.

Uzspīdot saulei un paaugstinoties gaisa temperatūrai, veidosies gubu mākoņi, lielākie no tiem dos īslaicīgu lietu, krusu un sniegu.

Sagaidāms, ka izveidosies arī daži negaisa mākoņi, kas atsevišķām vietām atnesīs īslaicīgus stiprus nokrišņus.

Pūtīs rietumu, ziemeļrietumu vējš ar brāzmām līdz 11-16 metriem sekundē, stiprākas brāzmas no rīta Latgalē.

Gaiss iesils līdz +6..+12 grādiem.

Rīgā saule mīsies ar mākoņiem, gaidāmi īslaicīgi nokrišņi. Pūtīs rietumu vējš, brāzmās līdz 13 metriem sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +11 grādu.

Naktī Latviju šķērsoja ciklona centrs, atmosfēras spiediens bija pazeminājies līdz 739-744 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī. Ciklonam dodoties prom uz Krieviju, atmosfēras spiediens paaugstinās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu