Gaisa temperatūra piektdien nepārsniegs +9 grādus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Piektdiena Latvijā būs vēsāka nekā iepriekšējās dienas - gaisa temperatūra nav gaidāma augstāka par +5..+9 grādiem.

Daudzviet būs īslaicīgs lietus, krusa un sniegs, vietām iespējams pērkona negaiss. Starp mākoņiem parādīsies saule.

Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļrietumu, vēlāk ziemeļu vējš. Kurzemes rietumu piekrastē tas brāzmās pastiprināsies līdz 14 metriem sekundē.

Rīgā gaidāmi nelieli īslaicīgi nokrišņi, mākoņi brīžiem pašķirsies. Pūšot mērenam ziemeļu, ziemeļrietumu vējam, gaiss iesils līdz +6..+7 grādiem.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena ieplaka. Atmosfēras spiediens ir 750-752 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī, gaidāma tā paaugstināšanās.

Daudzviet Latvijā īslaicīgi nokrišņi

Piektdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir īslaicīgi nokrišņi - galvenokārt neliels lietus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Debesis pārsvarā mākoņainas. Pūš lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, piekrastē iegriezies ziemeļrietumu vējš.

Gaisa temperatūra 0..+4 grādi.

Rīgā mākoņains laiks, pagaidām pūš neliels rietumu, dienvidrietumu vējš, gaisa temperatūra +3 grādi.

Tuvākajās diennaktīs laikapstākļi nemainīsies

Brīvdienās un nākamās nedēļas sākumā gaisa temperatūra Latvijā būtiski nemainīsies, daudzviet gaidāmi īslaicīgi nokrišņi, prognozē «Global Forecast System».

Brīžiem spīdēs saule. Svētdien palielināsies mākoņu daudzums un pastiprināsies ziemeļrietumu vējš.

Gaisa temperatūra naktīs būs -1..+4 grādi, naktī uz svētdienu valsts austrumos līdz -3 grādiem.

Dienas laikā gaiss iesils līdz +5..+10 grādiem. No otrdienas kļūs nedaudz siltāks.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +6,8 grādiem Ventspilī līdz +12,0 grādiem Jelgavā.

16.aprīļa augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +28 grādi Austrijā, Bosnijā un Hercegovinā, Bulgārijā, Čehijā, Horvātijā, Rumānijā, Serbijā, Slovākijā un Ungārijā. Zemākā gaisa temperatūra piektdienas rītā -10 grādu Skandināvijā un -18 grādu Krievijas Eiropas daļas ziemeļaustrumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu