Ugunsgrēkos Sibīrijas dienvidos bojāgājušo skaits sasniedz 34

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Plašos ugunsgrēkos Sibīrijas dienvidos, sevišķi Hakasijas Republikā, bojāgājušo skaits ir pieaudzis līdz 34 cilvēkiem, otrdien paziņoja Krievijas ārkārtas situāciju ministrs Vladimirs Pučkovs.

«Ārkārtas situācijas zonā diemžēl ir gājuši bojā cilvēki un cietuši vairāk nekā 7,5 tūkstoši cilvēku,» ministrs sacīja apspriedē, kuru Hakasijas galvaspilsētā Abakanā rīkoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Kad Putins lūdza precizēt bojāgājušo skaitu, Pučkovs pateica, ka «līdz šodienai [gājuši bojā] 34 cilvēki Sibīrijas dienvidos».

Ministrs informēja, ka pēc medicīniskās palīdzības vērsušies vairāk nekā 1,4 tūkstoši cilvēku. Otrdien medicīnas iestāžu stacionāros atradās 77 cietušie, no kuriem četri ar Ārkārtas situāciju ministrijas īpašo transportu bija aizvesti uz specializētām ārstniecības iestādēm Maskavā. «Viņu stāvoklis ir stabili smags, bet tiek kontrolēts,» sacīja Pučkovs.

Saskaņā ar viņa teikto mežu ugunsgrēkus izraisīja «anomālas laikapstākļu izmaiņas un nesankcionēta lauksaimnieciska [kūlas] dedzināšana un atkritumu sadedzināšana privātsaimniecībās».

Vissarežģītākā situācija izveidojusies Hakasijā, Krasnojarskas novadā un Aizbaikāla novadā. Ugunsgrēki ir nodarījuši postījumus dzīvojamiem namiem un sociālās infrastruktūras, lauksaimniecības, enerģētikas un sakaru objektiem, piebilda ārkārtas situāciju ministrs.

Pirms nedēļas bija ziņots, ka kūlas dedzināšanas izraisītos plašos ugunsgrēkos Krievijā gājuši bojā 26 cilvēki, tai skaitā 23 cilvēki Hakasijas Republikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu