Vakar dzēsti 35 kūlas ugunsgrēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 34 kūlas ugunsgrēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija. No rītdienas, 25.aprīļa, Latvijas mežos sāksies ugunsnedrošais laikposms.

Platības ziņā lielākais kūlas ugunsgrēks reģistrēts Krustpils novadā, kur deguši 30 hektāri sausās zāles, tomēr šis ugunsgrēks nodzēsts bez īpašiem sarežģījumiem.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un administratīvi sodāma. Tā apdraud cilvēku īpašumus, veselību un dzīvību. Kūlas dedzināšanas rezultātā izdeg lauki, nodeg ēkas, kā arī cieš un pat iet bojā cilvēki. Šī sērga arī nodara būtisku kaitējumu dabai un tās bioloģiskajai daudzveidībai.

Jau ziņots, ka no rītdienas, 25.aprīļa, Latvijas mežos sāksies ugunsnedrošais laikposms, kas nozīmē, ka kūlas ugunsgrēki, tāpat kā jebkāda veida rīcība, kas veicina degšanu, mežiem ir īpaši bīstama.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu