Zemestrīcē Nepālā gājuši bojā vismaz 1170 cilvēki

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nepālu sestdien satricināja 7,8 magnitūdas spēcīga zemestrīce, kuras izraisītos postījumos ir gājuši bojā vismaz 1170 cilvēki, paziņoja valsts amatpersonas. «Bojāgājušo skaits ir palielinājies līdz 1170,» aģentūrai AFP sacīja šīs Himalaju valsts policijas pārstāvis Kamals Singhs Bams.

«Ziņas par bojāgājušajiem pienāk no visiem reģioniem, izņemot rietumus. Viss drošības personāls ir nosūtīts, lai piedalītos glābšanas darbos un sniegtu palīdzību tiem, kam ta nepieciešama,» viņš pirms tam norādīja.

Glābēji visā valsts teritorijā cenšas atrast cilvēkus zem sagruvušajām ēkām un citiem gruvešiem.

Valsts galvaspilsētā Katmandu vairāki desmiti cilvēku gājuši bojā, sagrūstot deviņus stāvus augstajam Dharjaras tornim, kas ir ievērojams tūristu apskates objekts.

Desmit alpīnisti ir gājuši bojā zemestrīces izraisītā lavīnā Everesta bāzes nometnē.

34 cilvēki ir gājuši bojā Indijā, 12 Ķīnas Tibetas provincē un divi Bangladešā.

Zemestrīces epicentrs atradās 80 kilometrus uz ziemeļrietumiem no Katmandu. Zemestrīces rezultātā sagrautas ēkas un ceļi.

Mediji ziņoja, ka grūdieni esot ilguši no 30 sekundēm līdz divām minūtēm.

Zemestrīces grūdieni bija jūtami arī Indijas galvaspilsētā Deli.

Lielais bojāgājušo skaits ir skaidrojams ar faktu, ka vairums ēku Nepālā nav būvētas, lai spētu izturēt nopietnas zemestrīces.

Šī ir smagākā zemestrīce Nepālas vēsturē kopš 1934.gada, kas zemestrīces izraisīti postījumi pilnībā iznīcināja Katmandu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu