Talcinieks: Latvija kļūs par tīrāko valsti pasaulē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET/Jurģis Baumanis

«Latvijai jākļūst par tīrāko valsti pasaulē. Ir patīkami apzināties, ka drīz šo mērķi sasniegsim,» pozitīvi noskaņots stāsta talcinieks Viktors, kas jau trešo gadu pēc kārtas piedalās Lielajā talkā.

Viktors kopā ar savu kolektīvu uzkopj piemēsloto teritoriju Rumbulā, 49. autobusa galapunktā. Kopējais talcinieku skaits pārsniedz 50 cilvēku, kas ir gana daudz.

Šorīt Latvijā pulkiem Latvijas iedzīvotāju piedalās Lielajā talkā jeb uzkopj apkārtējo vidi vairāk nekā 1700 vietās, ko gada laikā paši esam piemēslojuši.

«Mūsu galvenie uzdevumi ir savākt atkritumus, ko sametuši gan apkārt klejojošie iedzīvotāji un autovadītāji, gan autobusu un mikroautobusu šoferi, un sakopt teritoriju - sagrābt lapas,» uzsver Viktors.

Talkotāji Rumbulā
Talkotāji Rumbulā Foto: TVNET/Jurģis Baumanis

Talcinieku grupas vadītāja Elīze iestarpina, ka šī teritorija nav no tām tīrākajām. Katru gadu atkritumu skaits nemazinās.

Pērn talcinieki savākuši 150 maisus atkritumu,

kas ir apjomīgs daudzums. Un visticamāk, ka šogad šīs daudzums būs tikpat liels.

Rumbulā, 49. autobusu galapunkta teritorijā, talko tie, kam ir brīvdiena, un šis pasākums nav obligāts.

«Manu paziņu lokā talkošana ir diezgan pasīva. Diemžēl viņi to nenovērtē.

Es arī agrāk biju citādi jeb skeptiski noskaņots par talku nepieciešamību: tiem, kam gribas talkot, lai strādā, tikai kāpēc man tas būtu jādara? Domāju, tā vēlme citiem talkot nāks ar laiku,» pauž Viktors.

Talkotāji Rumbulā
Talkotāji Rumbulā Foto: TVNET/Jurģis Baumanis
Sagrābtas un sapakotas maisos vecās koku lapas
Sagrābtas un sapakotas maisos vecās koku lapas Foto: TVNET/Jurģis Baumanis

Viņš uzskata, ka Latvija jau ir viena no tīrākajām valstīm pasaulē, un, lai šo tēlu uzturētu un kļūtu vistīrākā valsts, ir jāpiedalās Lielajā talkā.

«Ir tādas lielvalstu pilsētas, kas ir daudz bagātākas par Rīgu, tomēr netīrākas. Kā piemēru varu minēt Berlīni, kurp dodos katru gadu Lieldienās,» stāsta talcinieks.

Sagrābtas un sapakotas maisos vecās koku lapas
Sagrābtas un sapakotas maisos vecās koku lapas Foto: TVNET/Jurģis Baumanis

Viņš aicina katru doties vismaz uzkopt savu apkaimi un mudināt radus, draugus un citus piedalīties Lielajā talkā. Un tas ir jādara aktīvi, lai 2018. gadā Latvija kļūtu par tīrāko valsti pasaulē.

Viktors ir pārliecināts, ka Lielās talkas būs vēl ilgi un katru gadu arī pēc 2018. gada, jo Lielā talka ir veiksmīgi iestrādāts reflekss uzkopt apkārtējo vidi.

TVNET aicina arī tevi piedalīties Lielajā talkā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu