Aizvadīta līdz šim siltākā nakts šajā gadā; svētdien gaidāmas temperatūras svārstības

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Naktī uz svētdienu gaisa temperatūra vietām valsts rietumu un centrālajā daļā nenoslīdēja zem +10 grādu atzīmes, un visā valstī nakts bija vismaz +6 grādus silta. Tādējādi aizvadītā nakts bijusi līdz šim siltākā nakts Latvijā šajā gadā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Savukārt svētdien Latvijā gaidāms pārsvarā mākoņains laiks, vietām īslaicīgi līs, bet dienas otrajā pusē piekrastē veidosies migla.

Svētdienas rītā debesis klāj mākoņi, caur kuriem daudzviet redzama saule. Vietām nedaudz īslaicīgi līst. Pūš lēns vējš.

Rīgā pārsvarā apmācies laiks, lēns vējš, gaisa temperatūra septiņos rītā +11 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +8,3 grādiem Kolkā līdz +19,3 grādiem Jelgavā.

Dienas gaitā pūtīs lēns, mērens vējš, galvenokārt rietumu vējš, dienas pirmajā pusē Austrumlatvijā saglabāsies dienvidu vējš.

Gaiss iesils līdz +14..+19 grādiem, pretvēja krastā gaiss atdzisīs līdz +7..+9 grādiem.

Rīgā nav gaidāmi būtiski nokrišņi.

Gaiss iesils līdz +17 grādiem, bet dienas otrajā pusē, vējam iegriežoties no ziemeļrietumiem, gaisa temperatūra pazemināsies, pilsētas ziemeļos noslīdot līdz +8 grādiem.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena ieplaka. Atmosfēras spiediens ir 752-754 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu