Nepālu satricina spēcīgi pēcgrūdieni

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Zemestrīces nopostīto Nepālu svētdien satricinājuši spēcīgi pēcgrūdieni, kas sniedzās līdz 6,7 magnitūdām, ziņo ASV Ģeoloģijas dienests (USGS). Alpīnisti no Everesta pirmās bāzes nometnes ziņoja, ka pēcgrūdieni izraisījuši jaunus ledāju nogruvumus un lavīnas.

Spēcīgāko pēcgrūdienu epicentrs atradās desmit kilometru dziļumā uz ziemeļaustrumiem no Katmandu, netālu no Ķīnas robežas.

Kā ziņots, bojā gājušo skaits postošajā zemestrīcē Nepālā pārsniedz 2000, ziņo valsts amatpersonas. Tikmēr Indijā zemestrīcē bojā gājuši vismaz 53 cilvēki, savukārt Ķīnas Tibetā bojā gājuši vismaz 17 cilvēki.

Plašie postījumi apgrūtina pieeju nomaļākiem reģioniem, un īpašas bažas pastāv par ciematiem, kas atradās tuvu sākotnējās zemestrīces epicentram.

Zemestrīce izraisīja arī lavīnas un akmeņu nogruvumus Everestā, kur bojā gājuši vismaz 17 cilvēki, tostarp arī ārvalstu alpīnisti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu