Gaisotne Nepālā ir saspringta; brīdina par jaunām zemestrīcēm

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nepālā gaisotne pēc sestdien piedzīvotās zemestrīces visu dienu bija saspringta, jo visu laiku jūtami pēcgrūdieni, tā raidījumam «LNT Ziņas» atzina viens no patlaban Nepālā esošajiem latviešiem Kārlis Bardelis, kurš tur dzīvo un strādā jau pusgadu.

Viņš atrodas Pokharā, otrā lielākajā pilsētā Nepālā, kur dzīvo vairāk nekā 250 000 iedzīvotāju. Tur zemestrīci varēja just diezgan pamatīgi, taču postījumu ir mazāk nekā Katmandu, lai gan abas pilsētas atrodas apmēram vienādā attālumā no zemestrīces epicentra.

Kopā bijuši jūtami aptuveni 15 pēcgrūdieni. Lielākajos veikalos esot vērojama panika, un sajūta esot apokaliptiska. Turklāt pastāvīgi skan brīdinājumi, ka tuvāko stundu laikā gaidāma vēl viena spēcīga zemestrīce.

«Nākamās prognozes ir, ka tuvāko trīs stundu laikā gaidāmas lielas zemestrīces - deviņu baļļu spēcīgas,»

par dzirdēto stāstīja Kārlis.

Pirms nakts iedzīvotāji vienkārši esot iznākuši uz ielas, iekārtojuši sev naktsguļu, jo palikt telpās neviens neriskē. «Mēs arī esam sagatavojušies šo nakti pavadīt, visticamāk, ne telpās, bet kaut kur ārpusē,» teica Kārlis.

«Sajūta ir tiešām apokaliptiska. Tajā pat laikā saprotam, ka šobrīd par to uztraukties laikam ir bezjēdzīgi, jo nevaram neko ietekmēt. Tāpēc šobrīd esam mīļu un tuvu cilvēku lokā, cenšamies viens otru uzmundrināt un nedomāt sliktu, bet vairāk domāt pozitīvi,» norādīja Kārlis.

Viņš arī stāstīja, ka no Nepālas šobrīd gandrīz nav iespēju aizbraukt, jo nekursē nedz satiksmes, nedz tūristu autobusi, nedarbojas lidosta. Viņš atzina, ka nedomā mukt no pilsētas, un cer, ka viss beigsies labi.

LTV «Panorāma» vēsta, ka

Nepālas zemestrīcē gājuši bojā arī daudzi ārvalstu pilsoņi, tostarp arī viens Igaunijas iedzīvotājs.

Igaunijas Ārlietu ministrija izteikusi līdzjūtību viņa tuviniekiem un solījusi dzimtenē nogādāt bojāgājušā mirstīgās atliekas. Pagaidām nav ziņu, ka būtu cietis kāds Latvijas iedzīvotājs. Latvijas ārlietu ministrija apkopojusi informāciju par 41 cilvēku no Latvijas. Latvijas Televīzijai izdevās sazināties ar Pēteri Lūsi, kurš atrodas Nepālas galvaspilsētā Katmandu. Viņš stāsta, ka

daudzi cilvēki pametuši ēkas bailēs, ka tās var sagrūt.

Arī viņš pats.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu