Aprīļa izskaņā un maija sākumā gaidāmas drēgnas dienas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Jau otrdien, 28.aprīlī, Latviju sasniegs aukstā atmosfēras fronte, tādēļ gan aprīļa izskaņā, gan maija sākumā bieži būs vēss un lietains laiks, vietām iespējams arī slapjš sniegs, prognozē «Global Forecast System».

Otrdien Latgalē, pūšot dienvidu vējam, gaiss sasils līdz +23 grādiem, bet Kurzemē un Vidzemes piekrastē ziemeļu vēja dēļ gaiss atdzisīs līdz +7..+12 grādiem. Otrdien un trešdien daudzviet gaidāms lietus, vietām stiprs lietus un pērkona negaiss. Trešdienas rītā dažviet Kurzemē iespējams arī slapjš sniegs.

Trešdien valsts lielākajā daļā gaisa temperatūra vairs nepārsniegs +10 grādu, pūtīs brāzmains rietumu vējš. Savukārt ceturtdien, sildot saulei un vējam pūšot no dienvidiem, gaiss iesils līdz +11..+16 grādiem.

Maija sākumā laikapstākļus noteiks ciklonu darbība, brīžiem gaidāms lietus un brāzmains vējš.

Gaisa temperatūra vairākās dienās nepakāpsies augstāk par +7..+13 grādiem, bet aukstākajās naktīs termometra stabiņš vietām noslīdēs zem nulles.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu