Kurzemē tuvākajās stundās gaidāms pērkona negaiss ar krusu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Kurzemē tuvākajās stundās ir gaidāms pērkona negaiss ar krusu, zināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā. Sinoptiķi informē, ka negaiss varētu sasniegt Kurzemi tuvākās vienas līdz trīs stundu laikā.

Otrdien Latviju no rietumiem sasniegs aukstā atmosfēras fronte, atnesot lietu un vēsu gaisu, bet Latgalē valdīs vasara.

Naktī uz otrdienu Kurzemē, kā arī vietām valsts centrālajā daļā līs, gaidāmas arī lietusgāzes. Gaisa temperatūra pazemināsies līdz +6..+13 grādiem.

Dienas gaitā lietus gaidāms Latvijas lielākajā daļā. Stiprākās pērkona lietusgāzes tiek prognozētas otrdienas vakarā valsts centrālajos un austrumu novados. Piekrastē iespējama migla.

Kurzemē un Vidzemes piekrastē gaidāma pārsvarā apmākusies diena, mērens ziemeļu vējš, gaisa temperatūra +7..+12 grādu. Latgalē saule mīsies ar mākoņiem, pūtīs dienvidu vējš ar brāzmām līdz 12 metriem sekundē, gaiss sasils līdz +22..+24 grādiem.

Rīgā gaidāms pārsvarā apmācies laiks, palaikam līs. Iespējams stiprs lietus un pērkona negaiss, īpaši otrdienas vakarā. Naktī pūtīs dienvidu vējš un gaisa temperatūra būs +13 grādu; no rīta un dienā pūtīs mērens ziemeļu vējš, gaisa temperatūra noslīdēs līdz +9 grādiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu