Nepālā zemestrīces laikā atradies 61 Lietuvas pilsonis

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

LSestdien notikušās postošās zemestrīces laikā Nepālā atradies 61 Lietuvas pilsonis, liecina Ārlietu ministrijas apkopotā oficiālā informācija. Ar četriem no viņiem līdz šim brīdim nav izdevies sazināties.

Indijas un Bangladešas rajonos, ko skārusi dabas katastrofa, tobrīd uzturējušies attiecīgi četri un divi Lietuvas pilsoņi. Informācijas par zemestrīcē cietušiem Lietuvas pilsoņiem šobrīd nav.

Pēc mediju ziņām, daļa lietuviešu no Nepālas jau devušies atceļā un sasnieguši Stambulu.

Saskaņā ar jaunākajām Nepālas Iekšlietu ministrijas sniegtajām ziņām zemestrīcē bojāgājušo skaits pārsniedzis 3600, bet ievainoti vairāk nekā 6500 cilvēku. No Nepālas kaimiņvalstīm saņemtas ziņas par aptuveni 90 upuriem.

Kā ziņots, zemestrīcē Nepālā gājis bojā arī viens Igaunijas pilsonis. Pēc Igaunijas Ārlietu ministrijas informācijas, zemestrīces laikā Nepālā atradušies vismaz 30 Igaunijas pilsoņi. Saņemta informācija, ka 25 Igaunijas pilsoņi zemestrīcē nav cietuši, bet par vēl četriem ziņu nav.

Vienlaikus Igaunija gatavo glābēju un policistu komandu, kas tiks nosūtīta uz Nepālu, lai palīdzētu valstij dabas katastrofas seku novēršanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu