Otrdien daudzviet līs, vietām dārdēs pērkons, Latgalē gaiss sasils līdz +24 grādiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Otrdien daudzviet Latvijā gaidāms lietus, vietām stipras pērkona lietusgāzes. Mākoņi daļēji klās debesis, Kurzemē gaidāms apmācies laiks, bet saulainākā diena būs Latgalē.

Kurzemē, daļā Zemgales un Vidzemes piekrastē pūtīs mērens ziemeļu vējš un gaisa temperatūra būs +7..+12 grādu. Siltākā diena gaidāma Latgalē un Sēlijā, kur, dienvidu vējam brāzmās pastiprinoties līdz 12 metriem sekundē, gaiss sasils līdz +23..+24 grādiem. +20 grādu atzīme tiks pārsniegta arī daļā Vidzemes.

Rīgā brīžiem gaidāms lietus, iespējamas pērkona lietusgāzes.

Pūtīs mērens ziemeļu vējš, gaisa temperatūra būs aptuveni +10 grādu.

Sinoptiķi brīdina, ka pērkona negaiss ar stiprām lietusgāzēm un krusu gaidāms pēcpusdienā.

Negaisa laikā vēja brāzmas var sasniegt ātrumu līdz 15 metriem sekundē.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena ieplaka un atmosfēras fronte. Gaisa spiediens ir 752-755 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Aukstā atmosfēras fronte sasniegusi Kurzemi

Naktī uz otrdienu Kurzemi sasniegusi atmosfēras fronte, kas nodala vēsu gaisu Eiropas rietumos un siltu gaisu Eiropas austrumos, liecina meteoroloģiskā informācija.

Kurzemē vējš iegriezies no ziemeļiem, gaisa temperatūra pazeminājusies līdz +7..+10 grādiem, debesis ir apmākušās, daudzviet līst, vietām izveidojusies migla.

Pārējā valstī pūš neliels dienvidu vējš, gaisa temperatūra +9..+14 grādu, mākoņi daļēji sedz debesis, Latvijas centrālajā daļā vietām nedaudz īslaicīgi līst.

Rīgā palielinās mākoņu daudzums, vēja tikpat kā nav, gaisa temperatūra +11..+13 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +10 grādiem Kolkā līdz +21 grādam Jelgavā, Bauskā un Daugavpilī. Pērkona negaisa atnestais nokrišņu daudzums Stendē bija 24 milimetri, lielāko krusas graudu diametrs Kuldīgas apkaimē - aptuveni centimetrs.

27.aprīļa augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +28..+29 grādi Rumānijā, Serbijā un Bulgārijā, kā arī +30 grādu Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -15..-16 grādu vietām Skandināvijas kalnos un Krievijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu