Zemestrīcē Nepālā bojāgājušo skaits pārsniedz 5000 cilvēku

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Bojāgājušo skaits zemestrīcē, kas nedēļas nogalē notika Nepālā, ir pārsniedzis 5000 cilvēku, otrdien paziņoja Iekšlietu ministrija.

Ministrijas apkopotā informācija liecina, ka sestdien notikušās dabas katastrofas upuru skaits Nepālā ir sasniedzis 5057 cilvēkus, bet vēl vairāk neka 10 tūkstoši cilvēku ir ievainoti.

Nepālas amatpersonas iepriekš bija paziņojušas, ka zemestrīcē bojāgājušo skaits ir sasniedzis 4310, bet ievainojumus guvuši 7953 cilvēki.

Zemestrīce arī prasījusi apmēram 100 cilvēku dzīvības kaimiņvalstīs, galvenokārt Indijā un Ķīnā.

Kāda amatpersona paziņoja, ka otrdien Godatabelas ciemā 12 stundu gājienā no tuvākās pilsētas noticis zemes nogruvums un lavīna, kurā, iespējams, aprakti 250 cilvēku. Ciemats atrodas netalu no zemestrīces skartās teritorijas.

Zemestrīce ar stiprumu 7,8 magnitūdas pēc Rihtera skalas notika sestdienas pusdienlaikā pēc vietējā laika. Tās epicentrs bija pie Lamdžungas apmēram 80 kilometrus uz ziemeļrietumiem no Nepālas galvaspilsētas Katmandu.

Zemestrīce sagrāva vecākos Katmandu rajonus un bija sajūtama arī Indijā, Bangladešā, Ķīnas Tibetas autonomajā rajonā un Pakistānā. Tās izraisīti zemes nogruvumi apgrūtināja glābēju iespējas pa kalnu ceļiem nokļūt pie cietušajiem.

Šī ir smagākā zemestrīce Nepālas vēsturē kopš 1934.gada, kas astoņu magnitūdu zemestrīce gandrīz pilnībā sagrāva Katmandu, Bhaktapūras un Patanas pilsētas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu