Naktī gaiss atdzisis līdz -3 grādiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Naktī uz pirmdienu gaisa temperatūra Latvijā pazeminājās līdz +3..-3 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Svētku rīts ir saulains, ar lēnu dienvidaustrumu vēju.

Trīs grādu sals reģistrēts Ainažu un Mērsraga novērojumu stacijā, -2 grādi bija daudzviet Vidzemē. Nedaudz zem nulles gaisa temperatūra noslīdēja arī citos reģionos. Savukārt vietām Kurzemē - īpaši Liepājas pusē - nakts nebija vēsāka par +3 grādiem.

Daudzviet veidojās migla, redzamība saullēktā dažviet bija mazāka par simts metriem.

4.maija rīts ir pārsvarā saulains, bez nokrišņiem. Pūš lēns austrumu, dienvidaustrumu vējš, Austrumlatvijā dominē bezvējš.

Rīgā gaisa temperatūra naktī pazeminājās līdz -1..+2 grādiem, pilsētas centrā līdz +3 grādiem. Svētku rīts ir saulains, ar lēnu dienvidaustrumu vēju.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +8 grādiem Alūksnē, Ainažos un Zvejniekciemā līdz +14 grādiem Jelgavā.

3.maija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +36..+37 grādi Spānijas dienvidaustrumos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -11 grādu kalnos Zviedrijas ziemeļrietumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu