Nopostīto Nepālu satricina jauna zemestrīce - atkal ir upuri

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Nepālas austrumos divas nedēļas pēc nāvējošās zemestrīces, kurā bojā gāja vairāk nekā 8000 cilvēku, reģistrēta jauna 7,4 magnitūdas spēcīga zemestrīce, ziņo BBC. Saskaņā ar jaunāko informāciju, bojā gājuši vismaz 29 cilvēki un vairāk nekā 1000 ievainoti.

Zemestrīces epicentrs atradies 68 kilometrus uz rietumiem no Nāmče Bāzāras pilsētiņas, netālu no Everesta apmēram 18,5 kilometru dziļumā.

Foto: AFP/LETA

Tiek ziņots, ka pazemes grūdieni bija jūtami pat Indijas galvaspilsētā Deli, kā arī Bangladešas galvaspilsētā Dakā.

Zemestrīce izraisījusi paniku arī valsts galvaspilsētā Katmandu, kura pamatīgi cieta pagājušā mēneša zemestrīcē. Bailēs no sagrūšanas draudiem galvaspilsētas iedzīvotāji steigā pametuši ēkas.

Tiek ziņots, ka bojāgājušie ir arī Indijā - Bihāras štatā mirušas trīs meitenes.

Foto: AFP/LETA

Tiek pieļauts, ka bojāgājušo skaits vēl varētu pieaugt, jo informācija par zemestrīces postījumiem vēl tikai tiek apkopota.

25. aprīlī Nepālu skāra 7,8 magnitūdu zemestrīce, kuras epicentrs atradās 15 kilometru dziļumā. Eksperti skaidro: jo tuvāk zemes virsmai epicentrs atrodas, jo lielākus postījumus nodara pazemes grūdieni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu