Otrdienas vakarā vietām negaiss; trešdien stipri līs Latgalē

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Otrdienas pēcpusdienā Latvijā no rietumiem ierodas kārtējā atmosfēras fronte. Baltijas jūrā ir lietus mākoņi, tostarp lietusgāzes un pērkona negaiss, un tie sasniedz Kurzemi.

Vakarā arī valsts centrālajā daļā, pēc tam austrumu novados daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus, vietām iespējamas pērkona lietusgāzes.

Naktī dominēs lēns vējš, vietām veidosies migla. Mākoņu daudzumam samazinoties, gaisa temperatūra pazemināsies līdz +7..+11 grādiem, Kurzemē – līdz +5..+7 grādiem.

Trešdien Latvijas austrumu daļu no dienvidiem sasniegs plaša lietus zona, vietām līs ilgi un visai spēcīgi. Pārējā valstī būtiski nokrišņi nav gaidāmi, caur mākoņiem uzspīdēs saule.

Saglabāsies lēns vējš. Gaiss iesils līdz +12..+19 grādiem.

Rīgā otrdienas vakarā vai tuvākās nakts sākumā īslaicīgi līs, pastāv arī negaisa risks. Trešdien nav gaidāmi būtiski nokrišņi, lai gan debesis pārsvarā klās mākoņi. Pūtīs lēns mainīga virziena vējš. Nakts izskaņā gaiss atdzisīs līdz +8 grādiem, maksimālā temperatūra dienā būs +16 grādu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu