Ceturtdien valsts austrumu pierobežu skars siltums un pērkona lietusgāzes

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien Latvijā būs pārsvarā apmācies laiks, no rietumiem mākoņu daudzums samazināsies. Gaiss iesils līdz +11..+16 grādiem, bet dienas pirmajā pusē valsts galējos austrumos, sildot saulei, termometra stabiņš pakāpsies līdz +19..+24 grādiem.

Daudzviet – galvenokārt Latvijas austrumu daļā, dienas pirmajā pusē arī citviet – gaidāms lietus. Valsts galējos austrumos iespējamas spēcīgas pērkona lietusgāzes.

Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu un rietumu vējš.

Rīgā apmācies laiks, iespējams neliels lietus, pūtīs mērens ziemeļu, ziemeļrietumu vējš ar brāzmām līdz 13 metriem sekundē. Dienas otrajā pusē mākoņu daudzums un vēja ātrums samazināsies, gaiss iesils līdz +12..+13 grādiem.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena ieplaka un atmosfēras fronte, no dienvidrietumiem tuvojas anticiklons. Gaisa spiediens Latvijā ir 758-761 dzīvsudraba staba milimetrs jūras līmenī, no rietumiem gaidāma tā paaugstināšanās.

Daudzviet Latvijā atkal līst

Ceturtdienas rītā Latvijā ir apmācies un daudzviet lietains laiks, vietām līst mēreni stipri, vienīgi Latgalē nav nokrišņu un ir mazāk mākoņu, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pūš lēns līdz mērens ziemeļu vējš, valsts austrumos – dienvidaustrumu vējš.

Gaisa temperatūra rīta agrumā no +8..+9 grādiem Rietumlatvijā līdz +11..+14 grādiem valsts austrumu daļā.

Rīgā apmācies laiks, brīžiem nedaudz līst. Ziemeļu vējš brāzmās pastiprinājies līdz 11 metriem sekundē; gaisa temperatūra +9 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijā bija no +13 grādiem piekrastē līdz +20 grādiem Krievijas pierobežā.

20.maija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +32 grādi vietām Itālijā un Balkānos, kā arī +35 grādi Kiprā. Līdz +30 grādiem gaiss sakarsa arī Baltkrievijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -12..-15 grādu Alpu virsotnēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu