Piektdien saule gaisu sasildīs līdz +19 grādiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Piektdien Latvijas lielākajā daļā būs visai saulaina diena, bet Latgalē – pārsvarā apmācies, reģiona dienvidaustrumos arī lietains laiks.

Saulei sasildot gaisu un veidojoties gubu mākoņiem, neliels īslaicīgs lietus dienas otrajā pusē iespējams arī atsevišķās vietās citos valsts reģionos.

Pūtīs lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, Latvijas dienvidaustrumu pusē dominēs bezvējš.

Gaisa temperatūra pakāpsies līdz +16..+19 grādiem, bet pretvēja piekrastē un zem lietus mākoņiem Latgalē – līdz +11..+14 grādiem.

Rīgā gaidāma sausa un pārsvarā saulaina diena, pūtīs lēns vējš un gaiss iesils līdz +18..+19 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklons. Atmosfēras spiediens Latvijā paaugstinājies līdz 767-768 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

Saullēktā vietām +2 grādi un migla

Piektdienas saullēktā gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā bija +3..+7 grādi, Vidzemes augstienē un Ventspils lidostā reģistrēti +2 grādi, bet Ventspils ostā un Liepājā +7..+8 grādi, liecina meteoroloģiskā informācija.

Redzamība miglā vietām Austrumlatvijā, kā arī Ventspilī tobrīd bija 200-500 metru.

Piektdienas rītā Latvijā ir daļēji apmācies laiks, bez lieliem nokrišņiem un vēja.

Rīgā daļēji mākoņainas debesis un gandrīz bezvējš. Minimālā gaisa temperatūra nakts izskaņā bija +5..+6 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijā bija no +11 grādiem Vidzemes rietumos līdz +22 grādiem Baltkrievijas pierobežā.

21.maija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +32 grādi Maķedonijā un Grieķijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -10..-12 grādu Alpu virsotnēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu