Sestdien Latvijā ieplūdīs atkal vēsāks gaiss

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Sestdien Latvijā būs pārsvarā mākoņains laiks. No ziemeļrietumiem virzīsies atmosfēras fronte – debesis apmāksies un daudzviet gaidāms lietus, kļūs vēsāks. Nakts uz sestdienu Latvijā bija pārsvarā skaidra, bet no rīta strauji palielinās un brāzmaināks kļuva vējš. Nākamnedēļ pirmās dienas būs sausas, bet mēreni siltas.

Saulainākā diena būs valsts dienvidaustrumu daļā, Latgalē nokrišņi nav gaidāmi. Vakarā Kurzemē, sākot no ziemeļrietumiem, debesis skaidrosies. Pūtīs mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, brāzmās 8-13 metru sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra no +11..+13 grādiem Kurzemes rietumos un Ziemeļvidzemes piekrastē līdz +18..+19 grādiem Latvijas vidienē un dienvidaustrumu novados.

Rīgā debesis pamazām apmāksies, dienas otrajā pusē gaidāms neliels lietus. Pūtīs mērens dienvidrietumu vējš un gaiss iesils līdz +17..+18 grādiem, bet pievakarē gaidāms ziemeļrietumu vējš un vairs tikai +12 grādu.

Latviju no rietumiem šķērso aukstā atmosfēras fronte, kas saistīta ar ciklonu Skandināvijas ziemeļos. Atmosfēras spiediens pazeminājies līdz 760-764 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

Naktī uz svētdienu un svētdienas agrā rītā austrumos ir gaidāms lietus, kas no rīta jau būs mitējies un lielākajā valsts daļā spīdēs saule. Dienā maksimālā gaisa temperatūra būs ap plus 18 grādiem, bet jūras piekrastē atkal būs vēsāks.

Nākamnedēļ pirmās dienas būs sausas, bet mēreni siltas. Atsevišķas dienas būs lietus, bet uz nedēļas otro pusi atkal kļūs saulaināks un siltāks - dienās gaiss iesils līdz plus 15, plus 20 grādiem.

Sestdienas rītā palielinās mākoņu daudzums un vēja ātrums

Nakts uz sestdienu Latvijā bija pārsvarā skaidra, bet no rīta strauji palielinās mākoņu daudzums un jau daudzviet ir mākoņainas debesis, bez nokrišņiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Vienlaicīgi pastiprinās vējš, īpaši Kurzemē un Vidzemē. Ventspilī reģistrētas dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 14 metriem sekundē.

Minimālā gaisa temperatūra naktī bija +3..+7 grādi, Kurzemes rietumu piekrastē vietām +8 grādi.

Rīgā agrā rītā saulains laiks, pūš mērens dienvidu vējš. Strauji kļūst siltāks; minimālā gaisa temperatūra naktī bija +6..+7 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +11,9 grādiem Ventspilī līdz +18,8 grādiem Jelgavā.

22.maija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +29..+31 grāds Krievijā, Baltkrievijā, Ukrainā, Balkānos un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu -7..-9 grādi augstākajos Alpu un Skandināvijas kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu