Naktī Latviju skārušas spēcīgas salnas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Naktī uz svētdienu daudzviet Kurzemē, Zemgalē un Vidzemē bija pamatīga salna, mākoņi pasargāja Latgali, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Minimālā gaisa temperatūra bija 0..+5 grādi, Ainažos pat -1 grāds, bet Latgalē +7..+9 grādi. Meteoroloģisko novērojumu stacijās gaisa temperatūru mēra divu metru augstumā, un zāles virskārtā zem skaidrām debesīm tā noslīd vēl par 1-6 grādiem zemāk.

Svētdienas rīts Latvijā ir pārsvarā saulains, bez nokrišņiem. Vietām vēl izklīst migla, naktī tā bija daudzviet valstī. Pūš lēns vējš un ir bezvējš.

Rīgā agrā rītā skaidras debesis, vēja tikpat kā nav un gaiss strauji iesilst pēc aukstas nakts, kad gaisa temperatūra pazeminājās līdz +3..+5 grādiem, piepilsētā – līdz +1..+3 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +11,4 grādiem Ventspilī līdz +18,8 grādiem Daugavpilī.

23.maija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +33 grādi Grieķijā un +34 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -7..-8 grādi Alpu virsotnēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu