Dienas gaitā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +22 grādiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP

Pirmdien Latvijā saglabāsies sauss un lielākoties saulains laiks.

Pūšot lēnam līdz mērenam dienvidu, dienvidrietumu vējam, gaisa temperatūra pēcpusdienā paaugstināsies līdz +19..+22 grādiem, vēsāk būs daļā piekrastes.

Rīgā gaidāms neliels mākoņu daudzums, bez nokrišņiem. Dienvidu vējš kļūs mērens, gaiss iesils līdz +21 grādam.

Laikapstākļus nosaka paaugstināta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens ir 761-764 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Pirmdienas rītā pārsvarā skaidrs laiks

Pirmdienas rītā Latvijā ir skaidras debesis, tikai vietām Kurzemē sauli aizsedz mākoņi, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pūš lēns dienvidu vējš, kļūst siltāks.

Minimālā gaisa temperatūra nakts izskaņā bija +1..+8 grādi, tostarp valsts lielākajā daļā +3..+5 grādi. Salna bija vietām visos valsts reģionos.

Rīgā saulains laiks, lēns dienvidu vējš. Minimālā gaisa temperatūra saullēktā bija +5..+7 grādi, vietām piepilsētā +3 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +12,4 grādiem Ventspils ostā līdz +19,6 grādiem Jelgavā un Mērsragā.

24.maija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +31..+32 grādi Balkānos, Ukrainā un Krievijas dienvidos, kā arī +33 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -6..-7 grādi dažviet Alpos un Skandināvijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu