Otrdien valsts lielākajā daļā gaidāms lietus; vietām stiprs vējš

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien, sākot ar pusdienlaiku, daudzviet Latvijā ir gaidāmas stipras lietusgāzes un krasas vēja brāzmas, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Saskaņā ar meteorologu prognozēm šodien valsts centrālajos un austrumu rajonos gaidāmas lietusgāzes. Dienas laikā nokrišņu daudzums sasniegs 15-25 milimetrus, kas atbilst stipram lietum.

Tāpat laika posmā no plkst. 12 līdz plkst. 16 vietām ir gaidāms pērkona negaiss, kā laikā iespējamas krasas vēja brāzmas ar ātrumu līdz 15 metriem sekundē. Vietām iespējama arī krusa.

Gaisa temperatūra šodien būs ap plus 15, plus 20 grādiem, bet austrumu rajonos tā var sasniegt arī plus 27 grādu atzīmi.

No dienvidiem Latviju sasniedz lietus

Otrdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir apmācies laiks un, sākot no dienvidiem, vietām gaidāms lietus, liecina meteoroloģiskā informācija.

Gaisa temperatūra rīta agrumā +7..+13 grādu; minimālā temperatūra naktī bija +4..+11 grādu.

Pūš viegls austrumu vējš.

Rīgā apmākušās debesis, pūš lēns dienvidaustrumu vējš, gaisa temperatūra +12..+13 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijā bija +19..+22 grādi, vēsāks Kurzemes piekrastē, Ventspils ostā tikai +14 grādu.

25.maija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +32 grādi Ukrainā, +33 grādi Krievijas dienvidos un +34 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -8..-9 grādi dažās Alpu virsotnēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu