Tornado Meksikas pilsētā pie ASV robežas prasa 13 cilvēku dzīvības

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Meksikas ziemeļu pilsētā Sjujadakunjā pie ASV robežas pirmdien plosījās tornado, prasot vismaz 13 cilvēku dzīvības un nopostot simtiem mājokļu, paziņoja amatpersonas.

Tornado ilga tikai sešas sekundes, bet izmētāja pa gaisu automobiļus un smagās automašīnas, kas sadragāja mājas šajā Koavilas štata pilsētā, kurā ir 136 tūkstoši iedzīvotāju.

Tornado notika pēc tam, kad vētras izraisīja plūdus ASV Teksasas un Oklahomas štatā, kuros gājuši bojā trīs cilvēki un 12 pazuduši bez vēsts.

Foto: AP/Scanpix

Meksikas nacionālās civilās aizsardzības koordinators Luiss Felipe Puente pastāstīja telekanālam «Foro», ka tornado skāra «vairāk nekā 1000 mājokļu». Tornado ieradās ar «iespaidīgu ātrumu» 270-300 kilometru stundā (75-83 metri sekundē), bet ilga tikai sešas sekundes, sacīja Puente.

Tornado ir gājuši bojā 10 pieaugušie un trīs bērni, bet ievainojumus guvuši ap 230 cilvēku, paziņoja Koavilas štata gubernators Viktors Samora.

Septiņus gadus vecs zēns ir pazudis bez vēsts, sacīja Sjudadakunjas mērs Evaristo Lenins Peress. Glābēji turpina pārmeklēt gruvešus, meklējot izdzīvojušos un bojāgājušos.

Foto: AP/Scanpix

Lielākā daļa bojāgājušo bija cilvēki, kurus tornado pārsteidza pilsētas ielās. Trīs upuri, tai skaitā divi bērni, zaudēja dzīvību, iebrūkot mājas griestiem.

Varas iestādes atvēra astoņas pagaidu patversmes cilvēkiem, kas šajā tornado zaudējuši pajumti.

Tornado notika laikā, kad Sjudadakunju piemeklēja stipras lietusgāzes, vietām ar krusu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu