Indijā karstums nedēļas laikā prasījis vismaz 800 cilvēku dzīvības

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Indijā spēcīga karstuma dēļ pēdējās nedēļas laikā ir miruši vismaz 800 cilvēku, otrdien ziņoja vietējie mediji.

Visnopietnākās tveices sekas konstatētas Indijas dienvidaustrumu štatos Telanganā un Andhrapradešā, kur gaisa temperatūra sasniegusi 47 grādus pēc Celsija un miruši 750 cilvēku.

Indijas ziemeļu štatos Radžasthānā, Rietumbengālē un Odišā (bijušajā Orisā) karstums prasījis vairāk nekā 50 cilvēku dzīvību.

Foto: AP/Scanpix

Andhrapradešas štata valdība paziņoja par mobilu palīdzības punktu atvēršanu, kur visi, kas vēlas, var saņemt dzeramo ūdeni un pienu.

Par veselību atbildīgās institūcijas ir lūgušas cilvēkiem pusdienlaikā nedoties ārpus telpām, lai izvairītos no saules dūriena, ko varētu izraisīt augstā gaisa temperatūra un dedzinošais vējš. Cilvēki tiek aicināti ievērot piesardzības pasākumus un dzert daudz ūdens.

Indijas meteoroloģiskais departaments informēja, ka pirmdiena kļuvusi par šīs sezonas karstāko dienu arī valsts galvaspilsētā Deli, kur gaisa temperatūra sasniegusi 46,4 grādus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu