Indijā karstums nedēļas laikā prasa vairāk nekā 1100 cilvēku dzīvību

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Indijā spēcīgā karstuma vilnī nedēļas laikā ir miruši vairāk nekā 1100 cilvēku, trešdien paziņoja varas iestādes.

Tveice valda galvenokārt Indijas dienvidaustrumu štatos Andhrapradešā un Telanganā, kā arī ziemeļaustrumu štatos Rietumbengālē un Odišā (bijušajā Orisā) un valsts galvaspilsētā Deli. Daudzi no upuriem ir būvstrādnieki, bezpajumtnieki vai gados veci cilvēki.

Andhrapradešā karstums prasījis vismaz 852 cilvēku dzīvības, bet tai kaimiņos esošajā Telanganā - 266. Rietumbengālē no karstuma miruši 13, bet Odišā - 11 cilvēki. Telanganā nedēļas nogalē gaisa temperatūra sasniedza 48 grādus pēc Celsija, bet Andhrapradešā tā pirmdien sasniedza 47 grādus.

Foto: AFP/LETA

Deli karstums ir izkausējis ceļu asfalta segumu, un sinoptiķi prognozē, ka tur maksimālā gaisa temperatūra ap 45 grādiem pēc Celsija turpināsies arī nākamnedēļ. To gan var mazināt lietusgāzes, kas gaidāmas no 2.jūnija.

Andhrapradešas štata valdība ir paziņojusi par mobilu palīdzības punktu atvēršanu, kur visi, kas vēlas, var saņemt dzeramo ūdeni.

Par veselību atbildīgās institūcijas ir lūgušas cilvēkiem pusdienlaikā nedoties ārpus telpām, lai izvairītos no saulesdūriena, ko varētu izraisīt augstā gaisa temperatūra un dedzinošais vējš. Cilvēki tiek aicināti ievērot piesardzības pasākumus un dzert daudz ūdens.

Foto: Reuters/Scanpix

Tiek prognozēts, ka Indijas dienvidaustrumu piekrastes štatā Keralā maija beigās sāksies musonu lietusgāzes, kas pēc tam gaidāmas arī pārējā valsts teritorijā. Var gan paiet vairākas nedēļas, līdz lietus sasniegs sausos līdzenumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu