Piektdien valsts austrumos gaiss iesils līdz +20 grādiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Piektdien pār Latviju no rietumiem turpinās virzīties atmosfēras fronte. Valsts centrālajā daļā debesis apmāksies un uzlīs, Kurzemē lietus mitēsies un laiks skaidrosies.

Dienas otrajā pusē sasniedzot valsts austrumus, fronte būtiskus nokrišņus vairs nenesīs, šeit gaidāma saulainākā un siltākā diena.

Galvenokārt pūtīs rietumu vējš, tas būs lēns līdz mērens.

Gaisa temperatūra pretvēja piekrastē un zem lietus mākoņiem būs +11..+15 grādu, citviet saule gaisu sasildīs līdz +16..+20 grādiem.

Rīgā debesis apmāksies, gaidāms lietus, pēc kura mākoņu kļūs mazāk. Pūtīs mainīga virziena vējš, maksimālā gaisa temperatūra +17 grādu.

Laikapstākļus nosaka ciklona dienvidaustrumu perifērija un augsta spiediena atzars. Atmosfēras spiediens ir 756-759 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Piektdienas rītā Kurzemē līst

Piektdienas rītā Latvijas rietumu daļā ir apmācies laiks, daudzviet Kurzemē līst. Savukārt Vidzemē, Latgalē un Zemgales austrumu daļā saglabājas pārsvarā skaidras debesis, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pūš lēns līdz mērens dienvidu vējš, Austrumlatvijā dominē bezvējš.

Minimālā gaisa temperatūra naktī bija +2..+7 grādi, Kurzemes rietumu piekrastē +8..+9 grādi.

Rīgā daļēji mākoņains laiks, pūš lēns dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra saullēktā bija +5..+8 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +13,6 grādiem Liepājā līdz +20,7 grādiem Jelgavā.

28.maija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +34..+36 grādi Portugālē, Spānijā un Krievijas dienvidu daļā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -3..-6 grādi Eiropas augstkalnu apgabalos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu