Karstums Indijā prasījis jau vairāk nekā 1,7 tūkstošu cilvēku dzīvību

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Indijā spēcīga karstuma vilnī kopš pagājušās nedēļas sākuma ir miruši vairāk nekā 1700 cilvēku, kas ir lielākais tveices upuru skaits šajā valstī kopš 1995.gada, paziņoja varas iestādes.

1995.gadā tveice Indijā prasīja 1677 cilvēku dzīvības, bet šogad kopš 18.maija Indijā no karstuma miruši jau vismaz 1732 cilvēki.

Lielākā daļa tveices upuru ir dienvidaustrumu štatos Andhrapradešā un Telanganā, kur gaisa temperatūra sasniegusi 47 un brīžiem pat 48 grādus pēc Celsija. Andhrapradešā kopš 18.maija miruši 1334, bet Telanganā - 340 cilvēki.

Karstums prasījis cilvēku dzīvības arī vairākos ziemeļu štatos. Odišā (bijušajā Orisā) tā dēļ miruši 43 cilvēki, Rietumbengālē - 13, bet Maharaštrā - divi cilvēki. Saskaņā ar neapstiprinātām ziņām var būt arī divi mirušie galvaspilsētā Deli, kur gaisa temperatūra pacēlusies līdz 45 grādiem.

Indijas iedzīvotāji mēģina izdzīvot šajā tveicē, ēdot sīpolus, guļot ēnā un peldoties upēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu