Svētdien gaidāms vēss un vējains laiks, ar īslaicīgiem nokrišņiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Sestdienas pēcpusdienā Latviju no dienvidrietumiem sāk šķērsot aukstā atmosfēras fronte, kas nes lietu, vietām gaidāms pērkona negaiss un stipras vēja brāzmas.

Sestdienas vakarā Kurzemē gaisa temperatūra pazemināsies līdz +9..+11 grādiem; naktī uz svētdienu minimālā gaisa temperatūra visā valstī būs +4..+10 grādu. Naktī gaidāms neliels mākoņu daudzums, vietām īslaicīgi līs.

Svētdien mākoņi mīsies ar sauli, daudzviet īslaicīgi līs, gaidāmas arī pērkona lietusgāzes un krusa. Dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 10-14 metru sekundē, Kurzemē un nokrišņu mākoņu ietekmē – 15-20 metru sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien būs +15..+18 grādu, pretvēja piekrastē +12..+14 grādu.

Rīgā sestdienas vakarā gaidāms lietus, iespējams pērkona negaiss un lielas vēja brāzmas. Naktī būs maz mākoņu, svētdien dienā sauli palaikam aizsegs gubu mākoņi, kas nesīs īslaicīgu lietu, iespējams arī pērkona negaiss un krusa, dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 16 metru sekundē. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +7..+8 grādiem, dienā tā pakāpsies līdz +16..+17 grādiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu