Kalnos Skotijā un Skandināvijā uzsnidzis sniegs

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu salās un Skandināvijā kalendārā vasara sākusies ar vētrainu un lietainu laiku, bet kalnos uzsnidzis sniegs, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām un vietējo plašsaziņas līdzekļu vēstītais.

Vēja ātrums brāzmās kalnos Skotijā un Anglijas ziemeļos 1.jūnijā sasniedza 35-40 metru sekundē, dažviet Norvēģijā – pat 50 metru sekundē. Daudzviet spēcīgi lijis, izraisot atsevišķu upju pārplūšanu.

Skotijas un Skandināvijas augstkalnu apgabalos uzsnidzis sniegs.

Visstiprāk snidzis kalnos Norvēģijas dienvidrietumos - sniega sega vietām kļuvusi par vairākiem desmitiem centimetru biezāka, un snigšana šeit turpināsies līdz ceturtdienai.

Kalnos Norvēģijā vietām vēl saglabājas vairāki metri ziemā saputinātā sniega, kas ir daudzkārt vairāk nekā citos gados. Elektroenerģijas cena Skandināvijas biržās pazeminājusies līdz rekordzemam līmenim, jo lietus un kūstošā sniega ūdeņi tuvākajās nedēļās ļaus ar pilnu jaudu darboties hidroelektrostacijām.

Gaisa temperatūra kalnos Norvēģijas dienvidos naktī uz otrdienu pazeminājās līdz pat -8 grādiem.

Vasarai neraksturīgos laikapstākļus atnesuši spēcīgi cikloni. Otrdien brīdinājums par stipru vēju ir spēkā ne tikai Lielbritānijā un Skandināvijā, bet arī Francijā, Vācijā un Beniluksa valstīs.

Jauna vētra un sniegs Skotijā iespējami arī svētdien, 7.jūnijā. Skandināvijas kalnos arī nākamnedēļ vietām gaidāms sniegs, prognozē «Global Forecast System».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu