Degviela Grobiņas novada Ālandes upē, iespējams, ieplūdusi ļaunprātīgas darbības dēļ

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Degviela Grobiņas novada Ālandes upē, iespējams, ieplūdusi ļaunprātīgas darbības dēļ, trešdien izplatītajā paziņojumā norāda Valsts vides dienests (VVD).

Otrdien Plkst.13.55 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis izsaukumu, ka Alojas ielas galā upē parādījies naftas plankums aptuveni 100 metru garumā.

Pārbaudot negadījuma vietu, Liepājas reģionālās vides pārvaldes darbinieki konstatēja, ka piesārņojums Ālandes upē ieplūdis no Grobiņas novada uzņēmuma «Komunāltehnika Z» lietus ūdens kanalizācijas sistēmas kolektora.

VVD noskaidrojis, ka uzņēmums «Komunāltehnika Z» brīvdienās nav darbojies, līdz ar to degvielas noplūde no teritorijā esošā lietus ūdens kolektora, iespējams, radusies uzņēmumam nepiederošu personu ļaunprātīgas rīcības dēļ.

Par notikušo Liepājas reģionālās vides pārvaldē sākta administratīvā lietvedība. Kompleksa uzņēmumam «Komunāltehnika Z» piederošās lietus ūdens kanalizācijas sistēmas pārbaude notiks piektdien,26.jūnijā, informēja VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Jūlija Ņikitina.

Jau vēstīts, ka VUGD uzlikuši norobežojošās bonas un par notikušo informējuši VVD.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu