Pēterdiena būs siltākā diena pēdējo divu nedēļu laikā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pirmdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +21..+25 grādiem, nedaudz vēsāks laiks saglabāsies piekrastē. Līdz ar to Pēterdiena būs siltākā diena valstī kopš 14.jūnija.

Gaidāms lielākoties saulains laiks. Daudz mākoņu būs Kurzemē, dienas otrajā pusē arī valsts vidienē. Vietām nedaudz īslaicīgi līs.

Pūtīs lēns mainīga virziena vējš, Kurzemē - mērens rietumu vējš.

Rīgā saule gaisu sasildīs līdz +24..+25 grādiem. Vēlā pēcpusdienā debesis kļūs pārsvarā mākoņainas, būtiski nokrišņi nav gaidāmi.

Laikapstākļus nosaka anticiklona atzars. Atmosfēras spiediens ir aptuveni 764 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Gaisa temperatūra saullēktā noslīdējusi līdz +4 grādiem

Pēterdienas saullēktā zemākā gaisa temperatūra Latvijā reģistrēta piekrastē - Ainažos, Mērsragā un Ventspils lidostā gaiss atdzisa līdz aptuveni +4 grādiem. Minimālā temperatūra pārējā valstī bija +5..+10 grādu, liecina meteoroloģiskā informācija.

Deviņos rītā gaiss būs iesilis līdz +15..+19 grādiem.

Laiks ir saulains, vietām - galvenokārt Vidzemes rietumos - izklīst migla. Vēja praktiski nav.

Rīgā saulains rīts, dažviet izklīst migla. Bezvējš. Gaisa temperatūra saullēktā bija +7..+10 grādu, pilsētas centrā līdz +11 grādiem; deviņos rītā gaidāmi +18..+19 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +17,3 grādiem Ainažos līdz +24,0 grādiem Jelgavā.

28.jūnija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +43..+44 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu 0..-1 grāds dažviet Skandināvijā, Islandē un Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu